Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Do psaní následujících řádek jsem se pustila v době probíhajícího křesťanského svátku Velikonoc. Končil čtyřicetidenní půst, ale mnozí z nás na půst volně navazují. Nejen anticholesterolovou bezvaječnou dietou (stále drahá vejce na trhu), ale celkovým umravněním se při vytahování bankovek z peněženky. Co dříve patřilo k běžným delikatesám každého svátku, si již mnoho lidí dobrovolně – nedobrovolně odpírá.

Morálku při šetření, a to nejen na jídle, podporují i knižní bestselery, jako je např. kniha "Doba jedová" od autorů profesorky Strunecké a profesora Patočky. Kniha se zabývá všemi jedy kolem nás a v nás, včetně těch obsažených v koupených potravinách, nebo již dříve vyšlá publikace "Nežádoucí účinek: smrt" od bývalého farmaceutického úspěšného dealera Virapena, který upozorňuje, že ne všechny léky jsou pro nás opravdu potřebné nebo nutné. Ba naopak.

Obě knihy mají společnou spojovací linii – přílišná konzumace potravin a pochutin (zvláště bez studia etiket se složením) může vést a také vede přímou úměrou i k nadbytečné konzumaci odpovídajících farmaceutik. Tedy příliš dobré bydlo a jídlo vhazují konzumenty do náruče lékařům a chemickým lékům, pokud zavčas, alespoň přechodně, neudělají odlehčující půstovou "vsuvku". Vše zlé (omezování chuťových pohárků a odlehčování peněženky v hypermarketech) je tedy k něčemu dobré (šetření na lécích). I tak si mnozí z nás typicky pozitivním způsobem obrátí nedostatky výsledků naší neušlechtilé hospodářské politiky pod vedením mafiánských politiků v parlamentu.

Jak můžeme detoxikovat i zevně?

Neberu si nyní za úkol popisovat některou z osvědčených diet, ale upozornit a podívat se trochu jinak na další pomocné metody při zbavování se usazenin v těle. Zevně se dá detoxikovat především nejrůznějšími masážemi. A s jednou netradiční bych vás dnes chtěla seznámit. Netradičnost spočívá v tom, že nepotřebujeme živého maséra, jde o technickou, téměř robotickou záležitost. Jeden takový výrobek předvádí úspěšně a zdarma obchodní firma Ceragem a já se chci o dobrých účincích takového "maséra" zmínit. Doslechla jsem se ovšem, že i jiné firmy provozují něco podobného. Mým záměrem je však upozornit na metodu, nikoliv propagovat výrobky firem. Lehátko stejného jména jako název firmy má prodejní název – automatické termo-akupresurní lehátko kombinující tlakovou masáž s působením infračerveného tepla (efekt moxování) vyzařovaného minerály jadeity a epoxid-karbonovými panely.

Nejprve částečně vyjímám z návodu: "Pomocí tzv. interního projektoru (který jezdí podél páteře) se uvolňují zádové svaly, zklidňují nervové dráhy a zlepšuje se krevní oběh. Např. v oblasti kříže se uvolňují míšní nervy a odstraňují bolesti zad, způsobené špatným držením těla a špatnými návyky. Válečky tlakem působí na reflexní body a tím uvolňují ztuhlé svalstvo; tří a devíti bodový projektor jemně masíruje oblast břicha, působí proti bolestem v této oblasti; infračervené světlo prohřívá svalstvo na nohou a klouby, aby jim ulevilo od každodenní bolesti způsobené tlakem při chůzi a stání. Je zde zkombinována moderní technologie a tradice východní medicíny." Tolik z informačního letáku, který bych chtěla doplnit. Lehátko tedy v sobě skrývá hned několik medicínsko – léčitelských postupů: masáž, akupresuru i infračervené teplo, které funguje jako moxování a dá se jím působit na zadní i přední stranu těla. V jezdcích, které masírují tělesné partie zad podél páteře, je minerál jadeit – působí zde tedy i vliv energie nerostu.

Průběh detoxikace

S tímto lehátkem mě seznámila kamarádka, která ho vyzkoušela již téměř dvacetkrát a velmi si ho pochvalovala. Tím vlastně vzbudila můj zájem ho také vyzkoušet. Protože jsem však neměla zrovna žádné potíže, byla jsem v očekávání nějakých tělesných detoxikačních reakcí, na které v průběžných přednáškách bylo upozorňováno. Zpočátku se má dostavit spíše zhoršení, které pak kulminuje a pomalu dochází ke zlepšování. To je typický projev u všech detoxikačních postupů, nejen u původně bolestivých stavů. Je např. dobře známý u lázeňských hostů, kteří po třítýdenním pobytu v lázeňském sanatoriu mají pocit, že je jim hůře, než když do procesu léčby nastoupili. Tento vliv není samozřejmě u každého stejný. A tak něco podobného můžeme pozorovat i u tohoto masérskodetoxikačního, spíše technického postupu. Jednak samozřejmě dochází k místnímu uvolňování všelijakých zatvrdlin, které se projevují dlouhodobými křečemi s místním neprokrvením. V těchto místech dochází k usazování škodlivin všeho druhu. Jestliže někdo po dvacetileté praxi v roli úředníka u psacího stroje a později počítače vypadá tak trochu jako Quasimodo, je to právě způsobeno fixovanou polohou s neprokrvenými, pořád stejně zatěžovanými svaly, zatímco jiné svalové partie jsou zase neprokrveny z důvodu nečinnosti. Nic nového pod sluncem, dá se tomu vyhnout, ale divili byste se, kolik lidí tyto základy nechce pochopit a chtějí raději hrát i být tím Quasimodem a dále chodit po světě se zatížením jak chemickými, tak i psychickými toxiny ze stresu, strachu či jiných podobných negativních emocí. To není ezoterika, alternativa, ale tvrdá realita.

Odeznívají chronické potíže

Jakmile dojde k uvolnění, začnou se toxické látky odplavovat do lymfatického systému a do krve, jsou zatěžována játra s ledvinami a cítíme se hůře jak v místě masáže, tak i celkově. Proto je doporučován zvýšený pitný režim, aby se povzbudily ledviny. Byl by také omyl se domnívat, že masáž přístrojem působí jen v místech, kudy projíždí jezdec. Ani náhodou. Jednak v těchto místech probíhá nejsložitější akupunkturní dráha močového měchýře, tedy je drážděn tento orgán spolu s ledvinami, které jsou s měchýřem v páru a "drážděny" tak trochu automaticky. Dále se na zádech a podél páteře "usazují" a bolestivě ozývají všechny chronické potíže. V krční oblasti jsou to potíže z hlavy, hlavně z obličejové části, kdy se na krční páteři promítají dlouhodobé potíže s dutinami, mandlemi, zuby; v hrudní části jsou to povětšině potíže od srdce a plic a v bederní části zažívací orgány. Křížová oblast souvisí především s pohlavními orgány a konečníkem. Někdy je sporné, zda potíže s páteří jsou na prvním místě a od páteře se objeví teprve druhotně potíže ve vnitřních orgánech nebo naopak. Zde dopomůže třeba obyčejné rentgenové vyšetření k odhalení různých vrozených deformit. Pokud jsou, je nasnadě, že prvotní příčina bude zde. I tak však jsou masáže potřebné, protože při deformitách se tím spíše tvoří svalové křeče, které se snaží tak nějak tu deformitu vylaďovat a když už svaly nemůžou, tak vzniklé energetické bloky se přenesou jinam.

Všechno spolu souvisí

Víme, že všechno souvisí se vším. Jestliže tedy máme potíže s dutinami v hlavě, tak tu může být vzdálený vliv třeba na močový měchýř, jenž zase v chronickém stavu způsobí potíže v odpovídajícím úseku bederní páteře, odtud se problém po dráze močového měchýře přenese na krční páteř a zde působí zase na dutiny... Podobných koloběhů funguje v těle nespočet a likvidace každého ložiska a křeče podél páteře má vliv na celkový zdravotní stav. Jak již bylo výše zmíněno, každý reagujeme jinak – i když zrovna při detoxikaci nepozorujeme zlepšení ani zhoršení našeho stavu, neznamená to, že se uvnitř těla nic neděje. Pitný režim je také zcela na místě, i když nic nepociťujeme. Já sama si nevystačím jen s detoxikačními masážemi, ale přidávám i homeopatika. Dříve to byla jednoduchá monokompozitní homeopatika na čištění ledvin a jater – Berberis, Solidago, Carduus marianus, Chelidonium, Taraxacum, případně Lymphomyosot na lymfatické cévy. Nyní upřednostňuji, či prostřídávám homeopatika firmy GUNA na mezibuněčný prostor – Matrix, buňky – Cell, i lymfu – Lympho. Jsou na recept a objednají je v každé lékárně.

Nejlepší lék – smích

Smích a detoxikace Phoenix On-lineA na závěr si dovolím doporučit ještě jednu veledůležitou masáž – smích. Jak vydatný, tak i jemný, spíše úsměv na tváři. V dnešní době je nám po zhlédnutí zpráv spíše do pláče, bez smíchu to však nejde, je to masáž nejen vlastních útrob, ale i psychiky, uvolňující proces od záporných emocí, a tak si dovolím předložit jako tip tragikomediální léčebnou kúru, obsah jen napovím: Před sněmovnou byly postaveny hygienické "eklpointy", jelikož "hygienická služba" zde vyhlásila oblast se zvýšenou koncentrací patologického sociálního chování a rozdávala sáčky. Hlavními postavami v dramatu na videu jsou mladí aktivisté, strůjci tohoto i jiných humorně laděných happeningů podávaných úsměvnou formou a v mezích slušnosti a určených nejen k všeobecnému zamyšlení. Video je k dohledání na Google.cz po zadání "Sáčky na zvracení Pražské fórum youtube" nebo si je můžete dohledat spolu s jinými videi na webových stránkách www.prazskeforum.cz

S přáním čistého, detoxikovaného a usměvavého organizmu

 

Tento článek byl zveřejněn v tištěném časopise Phoenix 06/2012.