Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Již podruhé v hotelu Astra v Tuchlovicích aneb jak probíhal loňský ročník setkání čtenářů a příznivců PHOENIXu? Pojďte se s námi za ním ohlédnout.

 

Středa

Středeční odpoledne ve znamení příjezdů účastníků letošního Setkání přineslo do Tuchlovic - hotel Astra (www.astrahotel.cz) - nové i známé tváře...

Díky spolupráci organizátorů a hotelu jsou v tuto chvíli všichni již v pořádku a dle svých požadavků ubytováni, někteří po koupeli v místním bazénu, po chutné večeři a následně se zájmem poslouchali jen krátký úvod (vy, kteří přijedete až zítra, nebojte se - oficiální zahájení nás čeká až zítra ;-) ) z úst našeho milého, vtipného a schopného moderátora Honzy Webera (www.ambro-systems.cz).

Po představení realizačního týmu - Mgr. H. Čechová, Mgr. J. Schulze, S. Záhrobská a moderátorova "maličkosti" Bc. J. Webera - byla účastníkům představena paní Pavlína Moučková a následně paní Marie Hrubá (obě dámy jsou samozřejmě účastníkům a hlavně čtenářům PHOENIXu známé, takže opravdu bylo řečeno pouze pár vět).

Po krátkém poskytnutí informací k semináři ze strany paní Pavlíny Moučkové nám na zpřestření přečetl J. Weber krátkou pohádku (prý na dobrou noc, ale nikdo se spát ještě nechystá...) a následně si vzala slovo dle programu paní Marie Hrubá.

Jelikož paní Hrubá vždy hovoří k těm, kteří se zde sejdou ("Mluvím o tom, co mi přišlo...", citát M. Hrubé), rozpovídala se o tom, co znamená nemoc.

Nemoc je vlastně ne - moc. Nedostatek moci...

Rozhlédnu-li se po tvářích účastníků, vidím klid, soustředění a zájem. Je krásné vidět, že lidé, kteří přijíždějí, mají zájem naslouchat. Mají uši připravené, srdce otevřené a duše citlivé...

Čtvrtek

Čtvrteční den přinesl k radosti všech oteplení... Jelikož v průběhu dne probíhaly semináře (paní Hrubá / paní Moučková) v budově hotelu, kde sice je teplo, ale přeci jenom „sluníčko je sluníčko“, využívala většina z nás každé pauzy k dobíjení „solárních baterií“. Nejlepším místem pro chvilkové „nabíjení“ se ukázal prostor u ohniště, jímž je hotel vybaven a u kterého se po dohodě zítra bude konat oheň a opékání sice nezdravých, ale tak chutných „špekáčků“ :-)

Ať účastníci semináře paní Moučkové nebo paní Hrubé, všichni dle spokojených tváří dostali to, co od semináře očekávali. Někteří pomocnou ruku např. v technice EFT, všichni pak mnoho rad, mnoho nových zkušeností a ještě mnohem více.

Po skončení seminářů následovala opět chutná večeře, po které náš milý externí kolega Bc. Jan Weber (připomínáme www.ambro-systems.cz) oficiálně zahájil Setkání 2015.

Po krátkém informování o organizačních náležitostech představil celý realizační tým Setkání (vy, kteří sledujete náš FB profil a webové stránky jste měli možnost si jej připomenout již včera) a k překvapení i nás, kolegů, předvedl kouzlo, za které sklidil zasloužený potlesk.

První z přednášek, na které všichni účastníci (v letošním roce se vás, účastníků – přátel, čtenářů a příznivců PHOENIXu – zde sešlo opět přes 40) přijeli, byla přednáška paní Hrubé na téma „Práce s myslí“. V průběhu hodinové přednášky stručně shrnula pro účastníky, kteří neměli zájem o seminář a dorazili až dnes, i informace, které zde zmiňovala i včera a to včetně emoce budící techniky čištění střev – kávového klystýru. Více informací pro zájemce doporučujeme vyhledat na internetu.

Po paní Hrubé se slova ujal pan Karel Funk, oblíbený a dlouholetý autor článků nejen pro PHOENIX. Tématem první přednášky je „Cesta k životní harmonii“. Harmonie – slovo vyjadřující soulad, štěstí, lásku, spokojenost… Každý z nás v tomto slově vidí něco jiného. Všichni ale cítíme kladnou energii, kterou již i samo slovo vyzařuje. Jedním ze souvisejících témat bylo téma elementálů (bytosti 4 základních živlů), o kterém již nesčetněkrát i psal (doporučujeme archiv článků na našem webu www.phoenixcasopis.cz). Stejně tak zmínil otázku bílých a černých mágů. V tuto chvíli přednáška pana Funka za soustředěného naslouchání účastníků právě končí...

Po přednášce bude následovat volná zábava. Nepochybujeme, že mnozí z přítomných, zvláště ti, kteří jako každý rok cestují na Setkání často mnoha kilometrů, využijí příležitosti k posezení a popovídání v restauraci našeho hotelu s nově získanými přáteli.

Setkání není pouze o přednáškách, seminářích, natož o prodeji zboží zde dostupného, je hlavně o navazování přátelství. O potkávání lidí, kteří na věci nahlížejí stejně, jako my samotní…

Pátek

Páteční den se již plně nesl ve znamení přednášek. Od rána se se vystřídali Jiřina Vepřeková, Marie Hrubá, Alena Cetkovská, Martin Kolár, Karel Vrubel, Jiří Novotný a v závěru večera Josef Staněk.

Paní Jiřina Vepřeková je odbornicí přes urinoterapii. Jelikož má nejen rozsáhlé znalosti a bohaté zkušenosti, ale také smysl pro humor a dar zaujmout, její přednáška sklidila i přes pro mnohé kontroverzní téma úspěch.

Následovala přednáška paní Hrubé, která pokračovala v přednáškách o zdraví prospěšných a naopak škodlivých potravinách a možnostech jejich alternativ.

Paní Alena Cetkovská využila svou první přednášku ke krátkému představení sebe samé, metodiky rodinných konstelací a obecně vztahů v rodině a společnosti jako takové. Posluchače velmi zaujalo téma „vítání“ a „oslav“ přerodu chlapců v muže (první ejakulace) a dívek v ženy (první menstruace).

Bylinář, všem čtenářům PHOENIXu známý Martin Kolár, povykládal o časoprostoru. O hvězdách na obloze, kdy ve chvíli, kdy my na Zemi je vidíme, ony už dávno mohou a často jsou mrtvé, zaniklé… Zajímavým tématem byla magická schopnost zrcadel – odráží minulost, byť jen pár mikrosekund. Však mágové využívají zrcadla i k nahlížení do budoucnosti.

Pan Karel Vrubel posluchačům přiblížil metodu Darkfield – vyšetření kapky živé krve, které v rámci Setkání 2015 přítomným též nabízí. Jelikož krev je tekutá tkáň, zrcadlí se v ní zdravotní stav. Mimo jiné pohovořil také o škodlivosti bublinek v nápojích.

Velice vyhlíženým hostem Setkání byl opět Jiří Novotný (www.drahekameny-sperky.cz) nejen se svou přednáškou o minerálech, drahých kamenech, ale i se svým stánkem s kameny, který byl okamžitě po rozložení zboží v obložení a nepochybně i v průběhu zítřka bude.

Večerní přednáška pana Staňka byla na téma zdraví v propojení s duchovnem a přežití lidského rodu.

Pro ty, kteří nechtěli trávit další čas na židlích v přednáškové místnosti, jsme zajistili díky vybavení hotelu oheň a špekáčky. Potupně se u ohně objevili téměř všichni. Někdo na „druhou večeři“, někdo jen nasát vůni, kterou v kombinaci lesa po dešti (který nám v odpoledních hodinách trošku pocuchal nervy v natěšení na oheň) a ohně nešlo neocenit.

Někteří z nás odcházeli od ohně až po 22. h ve chvíli, kdy nás opět začal zkrápět déšť. Všichni přítomní se však shodli, že oheň, který jsme objednávali 4. rokem a prvně se realizoval, byl výborný a odcházeli v ještě lepší než výborné náladě…

Sobota

Chvílemi zatažená, chvílemi blankytně modrá obloha nás přivítala do soboty. V dopoledních hodinách pokračovala série přednášek paní Hrubé, pana Vrubela a paní Lošťákové. Většinou pokračovali v načatém tématu z přednášek dřívějších s výjimkou paní Lošťákové, které pohovořila o kraniosakrální terapii.

Po dřívějším obědě se většina z nás vydala k přistavenému autobusu, který nás bezpečně dopravil na parkoviště pod hrad Karlštejn. Cesta vzhůru byla pro někoho namáhavější, ale nahoře při čekání na rezervovanou prohlídku nikdo nelitoval.

Prohlídkou nás provedl sympatický průvodce, který statečně odolával i dotazům „zasvěcenců“ z řad čtenářů PHOENIXu, kterým Karlštejn a jeho mystéria nejsou cizí…

Zpáteční cesta byla obohacena menší dávkou adrenalinu zejména pro organizační tým. Všichni jsme se však ve zdraví a snad i spokojeně, byť unaveně vrátili do hotelu.

Po večeři opět dorazil Sam Modrý Medvěď alias pan Ladislav Kročák (www.mato.cz) se svými bubínky, které části účastníků konečně na třetí pokus (předchozí 2 roky vždy na Setkání v termínu bubnů pršelo) u venkovního ohně zapůjčil a následně nabídl k odkoupení. Opět byla spokojenost jak na straně Sama Modrého Medvěda, tak na straně účastníků.

Ohniště jsme následně využili i k dopečení zůstatkových špekáčků ze včerejška a nejvytrvalejší z nás u ohně vydrželi téměř do půlnoci.

Sobotní den byl tedy ve znamení spíše zážitků, než informací a poučení, a můžeme-li soudit, k radosti většiny. Věříme, že nejen pro realizační tým, který si již pomalinku může „oddychnout“, neboť roční přípravy se zdárně chýlí k závěru (s posledním odjíždějícím můžeme konečně říci – ano, je splněno, hurá na další ročník).

Věřte, že nápady (a děkujeme, že zatím žádná kritika) si bereme k srdci a máme poznamenáno a příští rok vezmeme v potaz.

Neděle

Poslední den - neděle...

Po trošku hektickém ránu (vyklízení pokojů) následovalo dopoledne, ve kterém nás kromě závěrečné přednášky paní Jiřiny Vepřekové a pana Karla Funka navštívil speciální host - paní Gabriela Filippi a pohovořila o svém Léčivém divadle - Léčivé divadlo.

Soudě dle spokojených tváří účastníků to byla ta nejkrásnější tečka za celým letošním Setkáním. Paní Filippi pohovořila o tom, co jí k Léčivému divadlu přivedlo, zahrála několik krátkých ukázek ze svých představení a své účinkování na našem Setkání zakončila vedením společné meditace.

K radosti mnohých následně na naši žádost nabídla k prodeji svá CD, ke kterým mohli zájemci získat i věnování.

Po obědě, který následoval, jsme se všichni rozjeli domů (pravda, my, organizátoři se zpožděním kvůli zabalení všech propriet) a my věříme, že jste všichni v pořádku, ve zdraví a hlavně v plné spokojenosti domů dorazili.

Děkujeme vám všem, kteří jste za námi letos do Tuchlovic přijeli, bylo nám s vámi dobře a těšíme se již nyní na příští ročník!