Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Exkurze pokračuje pozorováním manželství

Turbínek: Hladilko, podívej se, tamhle vychází z kostela nějaká náboženská sešlost.

Hladilka: Jůů, a jak je ten pár v čele nastrojený!

Anděl průvodce: Děti, to je svatba neboli postdivošská forma spojení muže a ženy v pár. V divošské fázi vývoje lidstev ve vesmíru probíhá spojení muže a ženy čistě v materiální rovině dějů. V době lovců mamutů běží děj páření stejně jako u zvířat. O několik civilizačních úrovní výše, v postdivošských fázích vývoje lidstev, se k živočišné hormonální rovině spojení postupně přidává duševní, tj. spojení v rovině srdečních citových čaker. Se začátkem otevírání se duchovní úrovně lidí, se ke spojení muže a ženy postupně přidává spojení hodnot nehmotné duchovní úrovně člověka. Tento aspekt původně živočišnému a citovému spojení dává vibraci trvalosti. Podle podílu těchto tří aspektů spojení muže a ženy, můžete ve vesmíru ihned rozpoznat stupeň vývoje místní pozorované civilizace. Přitom je třeba brát do úvahy, že do každé civilizační úrovně lidského společenství, jsou inkarnovány jak duše s kvalitou i o několik stupňů vyspělejších civilizačních úrovní, tak duše zaostávající v duchovním vývoji. Směs různě vyvinutých jednotlivců dává šanci zlepšit si karmu u všech zúčastněných a urychluje vývoj všech. Ve "směsi úrovní" budete ale pozorovat, že méně vyspělé, tedy pouze živočišné duše, na základě satanových podnětů napadají a šikanují jemnější a světlejší jedince. A když taková vyspělejší duše, inkarnovaná mezi divochy, tuto pravidelně se vyskytující šikanu zaostalých akceptuje formou neoplácení zla zlem, akceptuje ji jako takovou "službu Bohu", a z principu absolutní spravedlnosti duchovně roste.

Tento princip pojmenoval a zvýraznil na Gaii Ježíš Kristus, který sebeobětování vyspělejších ve prospěch zatmělých označil za bohoslužbu nového typu (Zákona). Právě tímto přístupem k šikaně ze strany temných, začal na Gaii vzestup na vyšší civilizační úroveň. Dokončení tohoto civilizačního vzestupu do "království božího na Zemi" proběhne, až zdejší lidstvo plně pochopí, co mu vlastně Syn Světla za cenu nesmírného tělesného utrpení sděloval.

Kněz, v úrovni místního chápání manželství na Gaii, požehná v kostele pohlavnímu spojení snoubenců. Tím se dává vztahu šance rozšířit se i na duchovní rozměr. Celý rituál se vždy koná za souhlasu správy společnosti a za účasti příbuzných z obou stran. Souhlas společnosti je ostentativně ukazován proto, že už i neduchovní vlády tohoto světa pochopily, že pro stabilitu společnosti je žádoucí trvalost pohlavního spojení párů. Příbuzní z obou stran oddávaných jsou přítomni proto, aby se seznámili. Po sňatku si novomanželé zařídí společnou domácnost. V ní pak žijí a někdy i počnou děti.

Manželství v postdivošské době trvají různě dlouhou dobu, vždy podle míry duchovnosti obou partnerů. Některá jen rok, jiná desetiletí, jiná celý život. Pravidlem žití nižších úrovní sexuálního spojení je, zejména u těch s absencí duchovního rozměru, že když soužití přestane některé straně z dvojice vyhovovat, pár se za účasti soudu "rozvede". Takto "rozvedení" manželé se pak mohou vdát či oženit znova. Některé děti tak v civilizačních úrovních typu Gaie mají jednoho "tatínka", děti z rozvedených manželství jich mohou mít i několik. Lidé s postdivošským typem vnímání světa totiž ještě nejsou schopni vnímat, že jedinci vyrostlí v podmínkách nestabilních párů, mají již od dětství skrytě poškozenou duši. V době vystupňovaného civilizačního úpadku se dokonce začnou vyskytovat i děti, které nemají žádného otce. Takové děti si "opatřily" feministky, jejichž hromadnější výskyt, tak jako objevení se hromadnějšího výskytu mužů bez zájmu o párový život, je jasným znakem civilizace v rozkladu. Výskyt žen neinklinujících k životu v páru je ale zhoubnější, protože chování žen má na kvalitu populace větší vliv. Tyto materializmem obluzené ženy si zajistí oplození "nějakým" náhodným mužem nebo pomocí tzv. spermobanky, aby si naplnily biologickou potřebu ženského těla donosit dítě. Materialistické pojetí reality jim umožní vznik iluze, že i pouhé matky mohou dítě plnohodnotně vychovat. Avšak velká většina dětí, které nejsou vychovávané párem, má poškozené podvědomí. Nemá v něm obtisknutý správný vztah muže a ženy a samo rovněž není bez duchovní "opravy" schopno vytvořit rodinu. V důsledku snižování počtu harmonických manželství v populaci, se taková civilizace infiltruje nemocnými dušemi, tj. psychotiky a deprivanty, což má za následek vzrůst společenského napětí a agresivity, aniž se tuší počátek daného jevu. Samočinným vyrovnáním nenápadně vzniklého stavu, jsou společenské kolapsy a války.

Z těchto cyklických dějů se lidstvo již dávno mohlo poučit. Vždyť už v antice mudrcové učili, že "historie je učitelkou života". Satanem zmatení dějepisci však národům podstrkují nepravé příčiny válek a katastrof. Války "vysvětlují" třeba jako důsledek náhodných dějů, náboženských sporů, boje za čest či majetek. Ve skutečnosti vznik všech válek organizují lidé pod vlivem satana, kteří z utrpení jiných mají rozkoš. Podvědomí takových je vibračně usměrňováno z centra duchovního zla lidstva jakoby "černou nitkou". Záminku k vyvolání masového utrpení války vytvoří tyto satanovy "děti" rozumovou konstrukcí. Toto provokování vzniku konfliktu by se však temným duchům nikdy nemohlo povést, kdyby v dotyčné mase lidí nebylo již před tím nahromaděno skryté napětí, tj. kdyby k válce hecovaná masa lidí nebyla ve větší míře složena z nemocných duší. Přestože již antičtí učitelé z vyšších úrovní učili, že "pád mravů" (rozvrat rodin a tradic) ve společnosti předchází každé společenské katastrofě, nyní je ateistickými "společenskými vědci" "vyučováno", že původcem katastrof civilizací byl a je nedostatečný ekonomický růst a spotřeba.

Světlé výjimky

Přes tlak převládajícího rozkladu, alespoň částečně v duchovních zákonech zakotvených tradic a kultury, nacházíme nyní na Gaii i výjimečné krásné soužití párů s následnou výchovou vyrovnaných a šťastných dětí. Časté je to v nenápadných menších komunitách různého typu. Tím je v části populace udržován fond nenarušených jedinců pro uspořádání doby po kolapsu. Na pozorování výsledků existence takových párů si můžete ověřit "první zušlechťující zákon vzestupu civilizací". Ten, jak víte, říká: "Jen v maximálně spokojeně vibrující matce (světlá aura) se při oplození vajíčka a vzniku nového těla uspořádávají dědičné vlastnosti těla dítěte optimálně". Potomek počatý za těchto kvalitních "vibračních podmínek" aury matky, pokud není z jiných důvodů předurčeno karmou jinak, je maximálně zdravý a vybaven lepšími schopnostmi než rodiče. Tato optimalizace genofondu těla dítěte je ovšem ohraničena rámci dědičné DNA rodičů. Momentální nejvyšší vrozená vitalita skrze kvalitní lásku, je v současnosti na Gaii 170 let. Jak víte, na vaší domácí planetě Omega, která je už v nejvyšší možné fázi hmotných civilizací, je to až 1000 let. K této úrovni mají duchové na Gaii ještě dlouhou cestu. Ještě musí poznat a začít žít další duchovní zákon, kterým je poznání předurčenosti partnera ve hmotnosti. Tady na Gaii má zatím většina lidí potíž s poznáním, že vibrace matky při oplodnění a těhotenství výrazně ovlivňuje tělesné a zdravotní vybavení dítěte (ač to tu učil Abdrushin a teď Lazarev). Další duchovní úroveň, poznání předurčení partnera Bohem skrze DNA, je již mimo dosah představivosti těch, jejichž duše kmitá ještě v úrovních postdivošského způsobu myšlení.

Nejčastěji nacházíme na Gaii rodiny udržované rozumem. Někdy je to až katastrofický a násilný typ soužití. Z domácností tohoto typu se buď line stále křik a nadávky, nebo naopak z něj "vyzařuje" zaťaté ticho. Z takové atmosféry "domova" většinou muž, jako psychicky slabší, uniká do alkoholické "zapomínárny", nebo ke koníčkům či do práce. Přesto tyto obecně rozšířené neuspokojivé partnerské vztahy přetrvávají a vyrůstají v nich děti. S nedokonalým vztahem smířené ženy rezignují na kvalitu a myslí si: "S neřádem zle, bez neřáda ještě hůř!"

Hladilka: To je ale hrozné, jak to tak mohou vydržet? A co je to za život? Což nevidí, jak jsou poškozovány duše dětí?!

Turbínek: A jak vůbec k takovému stavu věcí mezi mužem a ženou a k absenci pocitu domova většiny lidí vůbec mohlo dojít? Copak přirozené uvažování či zárodky intuitivního poznání je nedovedly ke snaze o poznání smyslům skrytým stránek reality?

Anděl průvodce: Abyste pochopili hloubku nerozvinutí hlavní masy postdivochů, musíte ji srovnat s životem na vaší domovské planetě Omega. Vše tam začíná od duchovního přístupu k čemukoliv, tím i k soužití mezi mužem a ženou. Jeho znakem je nadčasovost jevů, tedy i vztahů. Ta musí začínat již od zcela jiného způsobu výběru partnera pro život. Již od toho se začíná nesrovnatelně kvalitnější partnerské soužití. Všichni si uvědomují, že jakmile se na počátku udělá chyba, pak už ji není možné napravit. Základem všeho uvažování je zakotvený kult duchovních zákonů v myšlení jednotlivců. Jeho základem je poznání, že ve stvoření (hmotnosti) není náhod a nedokonalostí. Smyslem existence lidského ducha v hmotném těle je objevit a žít všechny zákony. I ty regulující partnerství muže a ženy. Duchovní vedení Omegy vyučuje všechny členy své civilizace, že každý člověk má již při svém zrození na stejné planetě někde jemu ideálně vyhovující a doplňující tělesnou neboli sexuál ní polovinu a jejím nalezením a spojením s ní je schopen vytvořit nejen dokonale psychologicky a duchovně harmonizující pár, ale ukotvit do hmotnosti o "třídu" geneticky vybavenější těla potomků. V pozemské bibli je tento reálný stav věcí popsán pro úroveň chápání divochů jako obraz "stvoření Evy ze žebra (DNA) Adamova". Z existence dokonale doplňujícího se genofondu logicky vyplývá, že zpětným spojením původního genofondu se vytvoří opět Bohem vytvořený, neboli dokonalý či alespoň dokonalosti se přibližující celek. Takže na počátku přetrvávání nevyspělosti postdivochů na Gaii je od satana přijatá polopravda, že se lidští duchové životem ve hmotnosti pohybují jako "v prostředí náhodných setkání a náhod obecně"! Zajatcům polopravdy se tím jeví svět kolem nich jako sled náhod. Tímto přístupem k vnímání zevní reality je zablokována možnost vnímání zákonů Jednoty neboli harmonie stvoření. Tím jim zůstává zamlžen zákon příčiny a následku. Příčinou současné krize civilizace na Gaii je žitý ateizmus její vědomostní elity neboli víra v chaos. V důsledku toho příslušníci vědomostní elity nehledají nejprve zákony neboli vůli Stvořitele, ale cítí se sami bohy. Vysokoškolsky graduovaní autoritou z tohoto světa vnucují své vadné představy o světě mase nevzdělaných. Při výkladu pojmu "svoboda člověka" nedbají na varování vyspělejších inkarnovaných duchů a vykládají ji národům jako možnost konání dle libosti jednotlivce. Přesto, že svoboda jednotlivce je vždy jen volbou mezi "rájem na zemi" při správném rozhodnutí, nebo "výpraskem božích mlýnů" za chybný krok! Člověk si špatným uplatněním "svobody volby" vždy jen spouští následné mechanizmy "vychovávající" karmy. Když se k takto neuvažujícím lidským duchům dostaví následky jejich předchozích špatných rozhodnutí, diví se tito a proklínají nedokonalost světa a utrpení v něm. I na následcích upadlých partnerských vztahů to můžete názorně pozorovat. Třeba tím, jak se postdivoši, vedeni tímto ateistickým způsobem myšlení, domnívají, že nejlepší pohlavní partnerkou pro ně je ta, která se jim jeví jako eroticky nejpřitažlivější, nebo nejbohatší. Pro materialistickou omezenost myšlení nejsou schopni ani dohlédnout takovou jednoduchost, jako že erotická přitažlivost je jen hormonální povahy – tzn. jako vše ve hmotnosti časově omezená. Proto sexuální líbánky "velké lásky" postdivochů po určité době nutně končí a čas ve vztahu vynese to, co před tím bylo překryto hormonální euforií. A to vztah zničí. Stejné je to s majetkovou přitažlivostí.

To na vaší domácí planetě Omega probíhá vše už od seznámení zcela jinak. Jakmile se v jedinci projeví touha po doplnění neboli erotickém životě a rodině, ví, že někde na něj čeká doplňující ideální polovina. Začne ji hledat. Když ji intuitivně nevycítí, požádá o pomoc duchovní centrum planety a dodá mu svou DNA. Technicky a jasnovidně vybavení specialisté mu vypočítají a najdou protějšek s optimálně doplňující DNA. Jde o pomoc při odhalení předurčení. S takto nalezenou polovinou má hledající jistotu, že za předpokladu realizace harmonického vztahu bude mít i nejdokonalejší možné děti. V nižších civilizacích, kde intuitivně na tento princip také přišli, ale jsou třeba technicky nevyspělí, se to jednotlivcům pokouší objevovat prostřednictvím intuice vůdčí duchové. Např. na Gaii tento princip, intuitivní vyhledávání správných polovin, uvedl ve známost a pokusil se uplatnit reverend Moon.

Řešení rozborem DNA, jak k němu zde také směřují, je ale přesnější. Vylučuje často přítomnou chybu i jasnovidného člověka. Souladnost DNA snoubenců přináší optimum i z hlediska intimního a duchovního soužití, protože vibrace těla a duše obsahuje doplňující se, a dosud většinou neuvědomované dispozice z DNA. Takže když se spojující se dvojice na Omeze " vezme", tak pravidelně až v průběhu soužití si začne plně uvědomovat, jak se vlastně k sobě hodí! Objeví tím i obsah pojmu "božská Prozřetelnost"! Na rozdíl od Gaii, kde se snoubenci k soužití rozhodli sami, na Omeze k sňatku přistupují obě poloviny s vědomím, že druhého jim přidělil přímo Stvořitel. Tudíž za vše, co druhému každý dá či nedá, nese odpovědnost před Bohem. A to je něco úplně jiného, než egoistické chování ateistů neboli egoistů v partnerství na Gaii! A něco negativního vůči manželovi si na Omeze nikdo nedovolí! Možnost žití partnerství je oprávněně vnímána jako přímý dar Živého Boha. Proto jste na exkurzi tady, abyste mohli nahlédnout důsledky pádu kvality soužití muže a ženy. Kdyby si obyvatelé Gaii vzpomněli, jak dobrou radu jim kdysi Ježíš dal – poradil jim přece: "Usilujte nejprve o království boží a ostatní vám bude přidáno!"

Turbínek: A proč se na Gaii alespoň oklikou někdo nepokusil odhalit možnosti zdokonalení tělesných dispozic dětí?

Hladilka: Třeba skrze intuitivní vhledy?

Anděl průvodce: Ale pokusili, dokonce i pomocí vědecké metody. Např. zjistili, že geneticky nejlepší děti vycházejí u dvojic, kdy je ženám příjemný pach potu muže. Nechávali např. ženám pokusně očichávat dresy sportovců, a který pach byl ženě nejpříjemnější, toho překvapivě i rozbor DNA potvrdil jako geneticky nejvhodnějšího. Vlastně ani není čemu se divit – postdivoši totiž mají jasnočichnost nejméně ovlivněnu rozumem a způsobem myšlení (jasnovidnost, jasnoslyšnost, jasnochuťnost, jasnočichnost i jasnohmatnost jsou reziduální schopnosti vnímat i smyslům odvrácenou stranu stvoření a jsou funkcí ducha). Proto se lidově o někom, kdo má intuici, říká, že má nos! Intuici využívají více rodiče, protože jim ji nezahaluje "zvířený vír hormonů". Proto by děti měly při výběru partnera přihlédnout k názorům rodičů. Kdo se řídí intuicí, má i tady na Gaii předpoklad pro alespoň relativně dobrý výběr partnera.

To, co je momentálně zásadní překážkou celkového civilizačního vzestupu lidstva Gaii, je egoistický přístup k partnerství. Manželství je považováno skoro za obchod. Tento přístup je karmou za materialistický způsob myšlení. Až i tady lidé pudů pochopí, že partner je od okamžiku sňatku viditelným darem Živého Boha, nastane zásadní zvrat vývoje. Vztahy se projasní. Každý bude vědět, že co druhému myšlenkou, slovem neb činem učiní, není ponecháno bez sklizně. I tady dojdou postdivoši k tomu, že "sklizeň" činů je jistá, pouze zpožděná. Uvědomí si, že v duchovní dimenzi je "jiný čas". Časový posun tam ale není projevem nedokonalostí, ale je projevem milosti, skrze kterou je možno negativní dopad opakem chyby oslabit. Jakmile na Gaii k tomuto poznání dospějí, změní se post divošská civilizace kvalitativně na duchovní typ vesmírných civilizačních úrovní. Příště – Rodinný život na planetě Omega.

 

Tento článek byl zveřejněn v tištěném časopise Phoenix 04/2013.