Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

I letos v období podzimní rovnodennosti, která letos připadá na 22. září, rosekruciáni na celém světě uspořádají ve svých Lóžích, Kapitulách a Pronaoi Vzpomínkovou slavnost, která se také někdy nazývá Svátek pyramidy.

Pyramidy v Egyptě

Jak vyplývá z obou pojmenování, vzpomínají na své předchůdce (→) (některé egyptské faraony – zejména Achnatona, Francise Bacona, Benjamina Franklina, Immanuela Kanta, Jana Amose Komenského, Harveye Spencera Lewise a mnohé další) a stavějí symbolickou kamennou pyramidu jako výraz úcty a duchovního spojení s dávnou minulostí, kdy se především v Egyptě stavěly skutečné pyramidy.

Vzpomínková slavnost není veřejný rituál, ale za určitých okolností se ho mohou zúčastnit i nečlenové, kteří se zajímají o mystiku. Vážní zájemci z České republiky a Slovenska mají možnost kontaktovat Velkou lóži Starého Mystického Řádu Růže a Kříže (nejlépe napsat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a požádat o vstup.

Kromě Vzpomínkové slavnosti rosekruciáni pravidelně slaví také Nový rok (→), Svátek světla a provádějí i další rituály.

Samostatnou kapitolu tvoří iniciace (→) neboli zasvěcování členů A.M.O.R.C. do jednotlivých "chrámových stupňů". Jejich cílem je, aby si každý kandidát uvědomil svou vlastní duchovní podstatu, jinými slovy "poznal sám sebe". A to je hlavní cíl rosekruciánského studia, které se řídí starověkým heslem "Poznej sám sebe a poznáš vesmír a bohy".


Více informací o Starém Mystickém Řádu Růže a Kříže získáte na webové stránce:

www.amorc.cz