Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Dalo by se vůbec dohledat, kdy kdo prvně přišel s tím, že je nejlepší jíst v podstatě celý den jen s krátkými přestávkami? Asi těžko, přesto se tohoto zkostnatělého nesmyslu mnozí drží jako klíště. Ale proč? Jíst po třech hodinách celý den znamená jíst 6x denně!

A když se najíte, stává se vám, že jste po chvíli malátní? Že se vám chce spát? A víte proč tomu tak je? Protože při trávení je třeba vyšší přísun krve do oblasti trávicího traktu, a tělo sem pošle většinu krve z ostatních orgánu, tj. i z mozku. Trvá to asi hodinu….

SnídaněJinými slovy: každé 3 hodiny se najím, hodinu potom se mi chce spát, než se trochu vzpamatuji, už je čas na další jídlo…. a tak pořád dokola…

Trochu divné, nezdá se vám? Přijde vám normální být celý den malátný?

Rozhodně je jednodušší, ba dokonce i prospěšnější, jíst méně často, a dobu jídla prodloužit.

Kromě té ospalosti, při každém jídle se zvýší hladina inzulínu, která v krvi přetrvává podstatně déle, než hladina cukru. A zvýšená hladina inzulínu v krvi hlásí, že by bylo dobré se najíst, aby nedocházelo k hypoglykémii… tak se najíte. Po jídle se zvýší zase hladina inzulínu v souvislosti s tím, co jíte a tak pořád dokola….

Gordický uzel… Je to jako v té písničce: ,,… vědro má ve dně díru, milá Lízo... tak ji ucpi, milý Lojzo….“

Nemusíte přece dělat jako ovce ve stádu všechno stejně, jako to dělají ostatní.

Buďte sami sebou a hlavně uplatňujte při zlepšení svého zdraví poznatky vědy z třetího tisíciletí a ne z devatenáctého století! Používejme zdravý selský rozum, i když mnozí zkostnatělí dietologové vám tvrdí opak.

Čili: my se naučíme něco trochu jiného

Jezte po pěti hodinách, jezte kvalitní potraviny se zvýšeným obsahem bílkovin, jezte pomalu, jídlo pomalu kousejte, zapíjejte a užívejte si to. Vím, že to nejde vždycky, když jste v práci, ale naučte se jíst i taková jídla, se kterými nemusíte pokaždé sedět s příborem v ruce.

Člověk nemusí mít 3x denně teplé jídlo, věřte mi!

Karla Krausová
karlakrausova.cz