Zdraví
Nezáleží, zda vás trápí nachlazení, revma, nebo upadáte do deprese. Vše se dá řešit a cestou nemusí být pouze klasická medicína. Homeopatie, akupunktura, bylinky, metoda Léčebného kódu, meditace, drahé – léčivé kameny, EFT a další směry na poli alternativními medicíny vám mohou pomoci. Články o nich pro vás připravují léčitelé a terapeuti (namátkou: Pavlína Moučková, Martin Kolár, Jana Sikytová, Marie Hrubá a další).
Farmaceutickým firmám není vhod poskytování informací o alternativách jejich často drahých a ne vždy účinných léků. Přesto se nebojíme a jsme zde pro vás a vaše zdraví. Přinášíme informace o očkování, které vám běžně lékař v ordinaci neposkytne. Nabízíme příběhy těch, kterým klasická medicína pomoci nedokázala, a přesto jsou dnes zdraví.
Všichni víme, jak důležitá je prevence, a to jak v oblasti ekologického chování jedince (jen zdravá půda může dávat zdravé ovoce/zeleninu), tak i v péči sami o sebe. Dnešní převážně konzumní doba (věcí na jedno použití či jídel "v prášku") nabízí mnoho cest, po kterých je možno se vydat. Je jen na nás, kterou si vybereme. Návrat ke kořenům nemusí být krokem zpět…
Další témata: Psychologie a vztahy, Esoterika a víra, Nadpřirozeno, Jídlo, Výlety, Rozhovory, Pohlazení, Ostatní
-
Doktor, který nevěří doktorům
Přidáno: v posledních 7 dnechKdyž vidíte, jak vás z televizní obrazovky důvěryhodný chlapík v bílém plášti přesvědčuje o skvělých vlastnostech léku na nemoc XY (doplňte svůj oblíbený neduh), můžete si oddechnout – téměř jistě povídá nesmysly. Takový spot je totiž pouze konečným produktem komplikovaného řetězce událostí, v němž se kombinují prvky důmyslného PR a selhání lidské mysli i tržního prostředí.
-
Zelený čaj a choroby srdce a cév
Přidáno: v posledním měsíciSkutečnost o zeleném čaji a zdravém srdci nezačíná v Asii, jak by se dalo předpokládat, ale paradoxně ve Francii. Již v roce 1933 si vědci všimli, že Francouzi, a zvláště pak ti z vinařských oblastí, se dožívají vyššího věku a je u nich nižší procento výskytu kardiovaskulárních onemocnění. Tento výsledek je velice zajímavý, vezme-li se v úvahu, že životní styl francouzské populace zdaleka není ideální, neboť hodně kouří a konzumují tučná jídla. A právě tomuto nepoměru vysoké spotřeby tuků a častého kouření v kombinaci s nízkým výskytem srdečních onemocnění v důsledku pití červeného vína se začalo říkat "francouzský paradox".
-
Výživou proti rakovině
Přidáno: v posledním měsíciZákladní pilíře individuální zdravotní prevence jsou pravidelná preventivní vyšetření a rutinní lékařské kontroly, vyvážená strava s nízkým obsahem sacharidů, bohatá na bílkoviny a vlákniny a s vysokým podílem cenných a navzájem sladěných olejů a tuků; stejně důležitý je dostatečný přísun vitaminů, minerálních látek a sekundárních rostlinných látek, minimálně třikrát týdně vždy 30 - 40 minut vytrvalostního sportu na čerstvém vzduchu, k tomu jednou týdně mírný silový trénink pravidelné a dostatečně dlouhé fáze spánku a regenerace, minimálně 2 - 3 litry nesycené vody konzumované rozděleně po celý den, nekouřit.
-
Chceme-li být zdraví, naslouchejme hlasu krve (2)
Přidáno: v posledním měsíci -
Analýza úrazu
Přidáno: v posledním měsíciNic není náhoda. Samozřejmě, že to platí i v reflexologii. Chodidla jsou displej, kde se zrcadlí celý člověk. Každá nepřízeň v těle se okamžitě projeví v reflexních zónách. Někdy člověk pociťuje, že z určitého místa vyzařuje bolest, ale většinou o tom ani neví. Až zmáčknutí tohoto místa je bolestivé. Proč se někdy při bosé chůzi chodidla poraní? Odpověď je jednoduchá: potřebovala to. Stane se to vždy na tom místě, které reprezentovalo dysfunkci v těle. Poranění v rámci reflexních displejů, jako jsou chodidla a ruce, mají proto velký význam pro harmonizaci organizmu. Nikdy nedojde k poranění v místě, kde to člověk nepotřeboval.
-
Historie kyselin a zásad
Přidáno: v posl. 3 měsícíchPřítelkyně mi při jednom setkání poreferovala o svém úžasném objevu. Šlo o knížku o kyselých a zásaditých potravinách, důsledcích překyselení v organizmu a návodech, co s tím. V textu knížky jsou takto pojmenované a zařazené jednotlivé potraviny, které ne svým složením, ale metabolickým procesem v těle vytváří kyselou či zásaditou reakci vnitřního tělesného prostředí. Udělala si výpis potravin, odkyselovacích postupů a s velkým nadšením a důvěrou v konečný výsledek se pustila do čištění organizmu.
-
Jak zvládat běžné infekční nemoci?
Přidáno: v posl. 3 měsícíchVzhledem k zimnímu času, uvedu účinnou léčbu sezónních infekcí, a to bez škodlivé chemie. Za prvé si uvědomte, že chemické léky (tzv. antipyretika), které srážejí zvýšenou teplotu, vám uzdravení nijak nepřiblíží, ba naopak mohou pouze zkomplikovat a prodloužit průběh nemoci. Horečka je totiž jedním z přirozených prostředků naší imunity.
-
Všechny zelené čaje pocházejí z Číny (1) - Účinky zeleného čaje na naše zdraví
Přidáno: v posl. 3 měsícíchČaj má svůj původ v Číně, kde je znám více než dva tisíce let. Např. do Japonska se pěstování čaje rozšířilo na začátku osmého století. V Indii se začal pěstovat až na začátku 19. století díky britským vojákům, kteří dobyli indický Assám. A do Evropy se první čaj dostal v roce 1610 na holandských lodích z Jávy, kam byl dovezen z Číny čínskými loděmi. A i když se čaj pěstuje v různých zemích Orientu, Čína zůstala do současnosti největším pěstitelem a vývozcem čaje na světě. Největší milovníci čaje v Evropě jsou Angličané a Rusové.
-
Chceme-li být zdraví, naslouchejme hlasu krve (1)
Přidáno: v posl. 3 měsícíchOd narození máme přístup k tajemství vlastní individuality. V každé buňce naší krve je zapsána velmi cenná informace o tom, jak si co nejlepším způsobem uspořádat vlastní život. Krev má v sobě zakódováno velké množství údajů, které nám sdělují, jaké je naše životní poslání, jaké jsou individuální zvláštnosti našeho charakteru, temperamentu a zdraví. Jestliže správně rozluštíme tyto informace, můžeme vyřešit celou řadu problémů a vrátit se zpět ke šťastnému a harmonickému životu. V tomto ohledu nám může být nápomocná kniha ruské autorky Natalie Bogdanové Krevní skupiny a výživa – člověk je tím, co konzumuje.
-
Svět zázračných chutí (závěr) - Alergie, agrese, aditiva
Přidáno: v posl. 3 měsícíchObčas se stane, že zalapáme po dechu. Udělá se nám zle, propadneme panice, a dokonce se dostaví i astmatický záchvat. Pylová sezóna je však dávno pryč. Možná mají tyto potíže příčinu v jídle. Snad jsou to ty kukuřičné lupínky zalité mlékem, co tak rádi snídáme, anebo polévka ze sáčku, co jsme včera měli k obědu. A třeba i ty obložené chlebíčky z rychlého občerstvení, co nám ještě stále leží v žaludku – vlastně na plicích.