Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Buď člověk svým činným duchovním okem (vnitřním zrakem) vyciťuje existenci dokonalých vzorů všech ve hmotnosti existujících věcí. Současně vnímá zákonitosti, jimiž se vše existující řídí neboli Řád stvoření (schopnost vnímání dokonalosti věcí je synonymum Platónova "světa idejí", Ježíšova "království nebeského" nebo Abdrushinova "Prastvoření"). Schopnost takto vnímat svět je manifestací toho, že v takovém člověku zůstala zachována schopnost vnímání absolutna neboli odstínu "Světla". Ježíšovou terminologií je tato vlastnost duše člověka označena tak, že "je z Boha, a proto slyší jeho hlas". Takto svět vnímajícím lidem říkali marxisti "idealisté" a současní tržní ateisti jim říkají "naivní snílci".

Nebo v duši člověka ještě nevznikla, či zanikla schopnost vnímání úrovně na Zemi neviděné dokonalosti všech věcí. Pak takový člověk vnímá reálný stav hmotných a mezilidských věcí kolem sebe, tj. jejich nedokonalost, jako konečný, jako jedině možný. Následně se mu světové dění jeví jako chaos, změť náhod s puncem dočasnosti trvání čehokoliv. I svou existenci si v důsledku tohoto způsobu myšlení vysvětlil jako souběh nahodilostí. U svého života nemohl logicky nalézt jiného smyslu bytí než dočasné biologické přežívání. V důsledku tohoto přístupu k vlastní existenci se jediným měřítkem úspěšnosti jeho života stává trh biologických živočišných požitků. Takto svět nazírající lidé se nazývají materialisty, ateisty, stoupenci "vědeckého světového názoru".

Reálná hrozba materializmu

Neschopnost vidět "světlo a tmu" (nevnímané dimenze reality) a současné sebepřecenění člověka jako náhodnými chemickými reakcemi vzniklého dočasného boha dalo vzniknout základní tezi marxizmu, ateizmu a behaviorizmu: "Všichni lidé se rodí dobří!" Tedy jsou jednoho druhu. Část narozených se má zkazit teprve působením nespravedlivých výrobních vztahů (Marx), nebo špatných vlivů jiných lidí (behaviorizmus; materialistický výklad člověka jako "chemické sloučeniny" obalené výchovou.) Odstraní-li se tedy vlastnická nerovnost a zavede-li se vědecky řízená výchova, špatní lidé a "zlo" ze světa zmizí. V důsledku toho, že této polopravdě (duchovní lži) uvěřilo mnoho lidí, se mohl v toku dějin objevit dějinný experiment komunizmu a také materialistická pedagogika. Jeho průběh a výsledky domněle vědecké pedagogiky však prokázaly, že tento základní přístup k jevu je nekomplexní. Zlí lidé odstraněním soukromého vlastnictví výrobních prostředků a zavedením vědeckých metod výchovy mládeže i mas nejen že nezmizeli, ale ještě se rozmnožili. Nakonec na důsledky neplatnosti tohoto základního duchovního axiomu ateizmu experiment komunizmu uhynul. A nyní na následky domněle vědecké neboli materialistické výchovy hrozí uhynutí celé západní civilizace.

Synové světla a tmy

Marx a ateisti ignorovali tisíce let formulovanou realitu o dvou druzích lidí. Jen v různých světadílech a kulturách byly tyto druhy lidí jinak pojmenovávány. Z mnoha názvů mi připadá nejvýstižnější jejich pojmenování stoupenci faraóna Achnatona a esejci (pravými židy), kteří rozlišovali "Syny světla" a "Syny tmy". Synové světla byli ti, kteří vnímali duchem Světlo a jím ukazované vzory věcí a chování (z esejských vzešel Jan Křtitel i Ježíš). Také pojmenování dvou druhů lidí Zoroastrovci a křesťanskými gnostiky (a Abdrushina) mi připadá výstižné. Ti rozeznávali "lid čistoty a lid temnoty". Lid čistoty vnímal vnitřně správnost (čistotu) věcí a mezilidských vztahů, jak mají být. Lid temnoty byl vnitřně slepý, ztratil schopnost vidět "světlé stránky věcí a vzorník mezilidských vztahů". Ježíš v Evangeliích musel mluvit srozumitelně pro lidi s "nízkou měrou abstrakce". Používá proto hodně polopatistického přirovnání lidí k "pšenici a koukolu ". V podobenstvích mluví tedy o druhu lidí (pšenici), jejichž život je k užitku z hlediska věčnosti a je proto "uložen do sýpky" (zůstane z něj zápis v rovině nadčasovosti). A o typu lidí (koukol), jejichž pozemský život nemá z hlediska věčnosti hodnotu pro uložení a kteří jsou po sklizni rozprášeni do bezbytí (spáleni jako koukol).

Poznáte je po ovoci…

Dokud v rozhodující mase lidí žilo povědomí o existenci temných duší (koukolu), musela se tato vždy nepočetná hrstka duší velmi maskovat (do 1% populace). Já je vnímám jako duše "vedené černou nitkou". Aby tomuto druhu lidí Satan uvolnil cestu k vládě nad světem skrze ovládnutí myslí prázdných (98%) masovou hypnózou, vyprodukovali jeho lidé filozofická a psychologická učení, která vědomí o "dvojím lidu" na Zemi zamlžila. Touto mlhou domněle vědeckých polopravd se sám Satan stal pro lidi Světlo nevnímající neviditelným! Zmizel jim kontrast dokonalosti a nedokonalosti, správnosti a nesprávnosti, řádu a chaosu (doba postmoderní). Satan k tomu mlžení použil lidi, jejichž vývoj poznání světa probíhal jen v rovině rozumového poznání (rozumáře bez intuice), nikoliv v rovině duchovní (etické). Tedy všechny domněle vědeckostí se řídící filozofy, politiky, pedagogy a psychology. Domněle říkám proto, že kdyby dnešní ateistická filozofie byla vědou, byli by dnes lidé pouze moudří. Kdyby politika byla vědou, vládla by nikdy nevídaná společenská harmonie. Kdyby dnešní ateistická pedagogika a psychologie byly vědami neboli pravým poznáním, měli by pedagogové nejvychovanější děti, psychologové a psychiatři by byli nejvyrovnanějšími osobnostmi a napravili by všechny psychicky narušené lidi. Když se kdokoliv rozhlédne, musí vidět opak. K výše uvedenému hodnocení používám Ježíšem doporučeného kriteria k odhalování falešných proroků: "Po ovoci poznáte je!" Ovoce výše uvedených profesí je zdrcující a je příčinou současné civilizační krize!

Neukojený chtíč rodí touhu po moci

Protože "temní" bohužel vládnou i sdělovacími prostředky, nikdo se o množících se zástupech těmito společenskými "vědami" vychovaných narkomanů, deprivantů, erotomanů, nefachčenků, zlodějů, vrahů, úchylů a lidí neschopných založit rodinu neodváží ani ceknout. Z deníků se naopak na nás smějí "penězi úspěšní", tj. nějak přišlí k penězům. Kdyby fyzik nevypočítal výsledek jevu, chemik nevytvořil požadovanou sloučeninu nebo architektovi spadla stavba, ti by společensky "letěli"! Proč "neletí" současní údajně vědečtí filozofové, psychologové, sociologové, ekonomové, pedagogové nebo sexuologové na základě svých výsledků? Copak neexistuje narůstání společenského rozkladu, deklasovaných vrstev, mas narkomanů, ekonomická krize jako důsledek finančních her, justiční nespravedlnost, nevychovaná mládež a masy štvaných nešťastných lidí? Copak tento úpadek není politology vydáván za normální stav společnosti? Kdo projeví touhu po harmonické společnosti, není v médiích líčen jako ideologický úchyl a sociální inženýr? Kam masy lidí západní civilizace, štvaných údajně normálním systémem, spěchají? Do jakých ještě větších "konzumišť" je poskoci koho vedou? Společenští polovědci nesmí být veřejně jako neúspěšní hodnoceni proto, že míra jejich "úspěšnosti" vyhovuje skrytým manipulátorům tohoto světa! Umožňuje tomuto "výsadku z temnot" prostřednictvím místních a světových manipulací, politických "her" a válek ukájet tělesné ego prostřednictvím moci ovládat jiné. Vždyť již S. Freud a E. Fromm dávno poukázali na to, že touha po společenské moci je přeměněný neukojený sexuální pud. Kdo jako jedinec není schopen žít pravou, tj. Bohem chtěnou tělesnou lásku, probudí se v něm chtíč ovládat a manipulovat jiné. Ale takovou lásku nemůže žít ten, kdo vnitřně nevnímá Světlo, kdo nezná možnou čistotu věcí včetně sexuality.

Kouzlo "kosmického" sexu

A jsme zpět u oněch vládnoucích příslušníků "lidu temnoty". V důsledku ztráty části své přirozenosti, schopnosti vnímání krásy a duchovního rozměru věcí, duchovní podstaty lásky, přátelství atd. přecházejí padlí lidé "samospádem" k uctívání peněz neboli moci. Padlá kvalita sexuality (pouze zvířecí rozměr) je přivedla k inkarnaci z podsvětí na svět. Proto tito nejen že nejsou schopni duchovní rozměr sexuality žít, ale nejsou schopni čistoty myšlení vůbec. Manifestujícím se příznakem pádu duchovnosti rozhodující masy lidí se stala záplava porna a trh se sexappealem. Ten má vybudit podvědomě pociťovanou neschopnost k plnému žití lásky neboli ke schopnosti výměny energií mezi mužem a ženou při sexu. Stupeň sexuálního prožitku, který má být přirozený neboli Bohem chtěný, pojmenovává Stanislav Grof módně jako "kosmický" sex. Sexuologové jej popisují jako "třetí stupeň orgazmu". Markantem této kvality spojení muže a ženy jsou kromě ozdravujících účinků sexu na tělo i mimosmyslové zážitky při vrcholu, podobné nádherným zážitkům z klinické smrti. Jde tedy vlastně o pravou, Stvořitelem chtěnou kvalitu erotické lásky.

Předpokladem jejího dosažení je podle duchovního zákona "Usilujte nejprve o království nebeské a ostatní vám bude přidáno" žití minimální míry duchovnosti obou milenců. Tím je přístup temným duchům do této úrovně kvality vztahů mezi mužem a ženou znemožněn. Proto jako náhražku hledají tito věčně podvědomě neukojení moc. Zejména baží po jejím zneužívání, protože to jim přivádí energii šikanovaných. Páchání šikany zneužitím moci je náhražkou sexuální rozkoše, viz Hitler.

Jasné indicie

Aby nevyšla najevo jedna z příčin rozkladu západní civilizace, kterou je nevědomost o existenci a způsobu působení lidu temnoty, je od vážných společenských témat odváděna pozornost davu ke hrám a bavičství. Pozornost davu duchaprázdných se nesmí odtrhnout od práce a od "sportu a srandy". Jinak hrozí velké neštěstí pro vládce. Davu by mohlo "svitnout" o způsobech vlády "klanu uctívačů peněz a moci"!

Proto je třeba vrátit do obecného povědomí starou pravdu o dvojím lidu! A oba druhy lidí výstižně charakterizovat.

Podle jakých všedních ukazatelů poznáme ony děti Světla? Tyto tuší, že svět nevznikl náhodou a že se řídí zákony, výsledkem jejichž působení je naprosto jistá konečná spravedlnost pro každého. Ta vždy byla a stále je v tom, že každý osobně sklidí, co svým působením v těle "zasel". Tuší, že lidé nejsou jen nahodilostí vzniklým "druhem opičáků", že svou podstatou (duchem) patří jinam než zvířata. Tuší, že existuje ideální úroveň existence duchovních bytostí (nebe), tedy i lidí. Tuší, že nežijí v důsledku náhodného sexu rodičů, ale že jejich existence má smysl i z hlediska nadčasovosti. Tuší, že když obětují cokoliv pro "vyšší princip", vrátí se jim to několikanásobně. Tuší, že poté, co opustí tělo, uvidí Světlo nekonečné dokonalosti a tím radosti.

Podle jakých všedních ukazatelů poznáme naproti tomu děti Tmy? Ony věří, že svět vznikl náhodou a je jedním velkým chaosem. Proto neexistuje spravedlnost, existují pouze mocí silných vynucované zákony. Věří, že jsou nejvýše vyvinutým druhem opičáků a jejich osudem je posmrtná nicota. Věří, že není jiného zákona než zákon momentální síly. Věří, že život je pouze "způsobem existence bílkovin" a ptáti se po jeho smyslu je nevědecké neboli provokativní. Věří, že dobré skutky jsou projevem slabosti a jsou po zásluze potrestány. Věří, že smrt je jako spánek beze snů. Stojíme v hodině rozhodnutí. Ke kterému pojetí se přikloní rozhodující většina duchaprázdných? A přikloní se k víceúrovňovému vnímání reality včas, nebo až na základě nastoupivšího dějinného výprasku Správce "božích mlýnů"?

 

Tento článek byl zveřejněn v tištěném časopise Phoenix 03/2011.